EN KURALLARı OF YANGıN ÇıKış KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Muhataralı sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Mekân ve daire kabilinden mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç defa kilitlenmeli?” sorusunun…

Eski konstrüksiyonlarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (ekol, allıkışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Spontane kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emniyetli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, lazım standartlara elverişli olarak yapım edilmiş olduğu zaman uzun müddet iş verebilmektedir. Elbet falmlarının organize strüktürlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) kök amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki duman, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara geçişini çelmek veya mümkün Yangın Kapısı Fiyatları olduğu denli geciktirmektir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma üzere faktörlere ilgilı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz etkili bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Montaj: Yangın bapsı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdivenleri, isabetli bir tasavvur ile yapım edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların ivedili durumlarda haydi haydi kullanabilmesini sağlamalıdır.

Hızlı Erişim: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye sorunlemleri dizi bir şekilde strüktürlabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu alışverişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

kullanılan yangın kapılarının hangi özelliklerde bulunduğunu ve ne kadar süre yangına karşı dulda sağlayacağını bildirirler.

Mevki nüshası: Binaların defa sayısı bapların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı binalarda her katta bir tane evgin çıkış bapsı arsa almalıdır. Faziletli katlı mimarilarda katlar arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this page